Wisselgeldland vertelt het stormachtige verhaal van de passie tussen Veon en Onvé. Over ruilen en ruilwaar. En de onrust die dat met zich meebrengt. Over de vraag of meer altijd beter en wenselijk is en de tol die daarvoor betaald moet worden. Wisselgeldland is een ‘gelaagd sprookje’, een fabel voor volwassenen.
Met deze en de dertien andere fabels geeft de schrijfster o.a. woorden aan thema’s als afscheid, angst, acceptatie en loslaten. De dieren in de fabels zoeken naar antwoorden en soms ook naar snelle oplossingen. Soms vinden ze deze. Meestal is er eerst wat meer moed nodig, voordat ze een volgende stap durven te zetten. De fabels laten zich lezen en hérlezen. Vaak is er niet één juist antwoord. Eén waarheid. Wel zijn er veel vragen. Zo vraagt het leven steeds om een nieuwe kijk en nieuwe keuzes.
Anderen over Wisselgeldland:
“Wisselgeldland is een prachtige verhalenbundel met een fabelachtige dynamiek. Het nodigt uit tot een nadere kennismaking! De 14 afzonderlijke meesterwerkjes bieden een heldere kijk op universele levensvragen en lijken op een bijzondere manier mee te bewegen met de specifieke situatie/omstandigheden van de lezer zélf. Voorwaar een fabuleuze bron van wijsheid!”
Jan Bulk
Trainer, coach, therapeut | Bulk ten Berge | Bulk in Wezen
“Marianne van Velzen schrijft metaforische verhalen vanuit het schemergebied tussen hier en daar. In dat schemergebied komen haar vrienden bij elkaar. bloeit hun vriendschap op in de verhalen die ze elkaar vertellen. Verbazing maakt er plaats voor verwondering. Daarmee kunnen ze ieder voor zich weer verder, de een hier en de ander daar. Met haar verhalen nodigt Marianne je uit om met haar mee te gaan en iets van het wonder te ontdekken.”
Willem de Bondt
Trainer, coach in bewustwording en verandering | Plata Opleidingen
“Wisselgeldland is een boek vol prachtige verhalen die je afzonderlijk kunt lezen. Sommige verhalen zetten je aan het denken en brengen vragen met zich mee.
Andere verhalen geven je inzicht of antwoorden. Soms zelfs op vragen waarvan je niet wist dat je ze had. Het gesprek tussen Maldika de spin en Atenti de koala is hier een voorbeeld van. “Ik kon de slaap niet meer vatten en werd er eigenlijk een beetje triest van. Dus vertel eens waarom stelde je me die vraag eigenlijk ? Ik had liever gehad dat je gewoon je mond had gehouden,” zegt de spin. Ook vind je wijze raad in het boek. In de meeste verhalen komen spreuken voor die je op je eigen manier kunt interpreteren. Zoals: “ Geluk is de afwezigheid van de wens dat iets anders moet ”, of “ Het is meer loslaten van de vraag, dan ontdekken van het antwoord. “
De dieren in het boek nemen samen het leven door. Een fantastisch boek in Toon Tellegen stijl. Een echt aanrader!”
Wendy Veldhuizen-Disseldorp
Remedial teacher en groepsleerkracht basisschool | Hoek 11
https://www.facebook.com/wisselgeldland











